Help! Mijn eerste kinderfeestje! Mijn tips voor een goede voorbereiding


Hieperdepiep Hoera! Het is voor kids dé happening van het jaar: jarig zijn. Gespannen leven ze toe naar het verjaardagsfeestje met familie, trakteren op school en vaak bij vier of vijf jaar een eerste kinderfeestje. Een feestje is natuurlijk altijd leuk maar vergt voorbereiding, planning en keuzes maken. Hoeveel kindjes gaan we uitnodigen? Blijven we thuis? Wat gaan we wanneer doen?
No stress, mijn tips voor de organisatie van een (eerste) kinderfeestje helpen je bij de voorbereiding.

* Planning

Het is aan te raden om op tijd na te denken wanneer je het kinderfeestje wilt houden. Je kunt alvast peilen of kindjes kunnen die dag zodat je niet voor verrassingen komt te staan en er veel afzeggingen zijn. Een woensdagmiddag of zaterdag zijn vaak de populairste dagen voor een kinderfeestje. In verband met het reserveren van activiteiten is een goede planning en op tijd beginnen een must.

* Aantal kindjes

Een ongeschreven regel is de leeftijd plus 1 = aantal kindjes. Bij een vijfde verjaardag zouden dat zes kindjes zijn. De reden hiervoor is het overzichtelijk te houden voor de jarige. Hoewel zeven tot acht kindjes een gemiddeld aantal is wat ik in de afgelopen jaren voorbij zag komen. Het aantal hangt uiteraard ook af van budget, thuis of buitenactiviteit en misschien geldt voor jullie wel hoe meer zielen hoe meer vreugd. Doen wat goed voelt is uiteraard het beste.

* Uitnodiging

Een uitnodiging voor een kinderfeestje kun je prima vanaf ongeveer drie/vier weken van te voren geven. Op sommige scholen gelden regels en mag je uitnodigingen niet op in de klas uitdelen, om teleurstellingen voor anderen te voorkomen. Buiten de klas via de ouders of in de brievenbus doen na schooltijd is dan een optie. Tip: ga zelf aan de knutsel of maak een gepersonaliseerde uitnodiging via Kaartje2go.nl

* Thuis met of zonder begeleiding of buitenactiviteiten?

Een belangrijke keuze is waar je het kinderfeestje gaat geven. Thuis, waar je zelf de activiteit organiseert of begeleiding inhuurt die het feestje leidt ? Of een kinderfeestje op locatie. De keuze is persoonlijk en afhankelijk van voorkeur en budget. 

* Thema

Een thema kiezen voor een kinderfeestje thuis geeft houvast en een rode draad (en kun je heerlijk uitpakken met versiering en feestelijkheden) Er zijn super veel leuke thema's: prinsessen en ridders, piraten, zeemeerminnen, heksen of wat dacht je van een kookfeestje?

 Ga zelf aan de slag met een toffe thema kist die je huurt bij bijvoorbeeld Ziezow waar je door middel van een draaiboek het feestje leidt met spellen en items uit de gehuurde kist. Voor te gekke feestpakketten is Superleukefeestjes.nl dé tip voor een betaalbaar compleet pakket waar je zelf mee verder kunt. Klik hier voor het blog over Superleukefeestjes.nl en originele kinderfeestjes Van Kaat, lees alles over de toffe feest ideeën hier.

Voor wat meer begeleiding kun je bijvoorbeeld bij Out of the box events een georganiseerd kinderfeestje huren bij je thuis waar eigenaresse Jessica het feestje leidt wat ik uit eigen ervaring geweldig vond. Het confetti feest van Fenna was top vorig jaar. Alles over dit begeleidde feestje lees je hier.


* Give away bag

Een uitdeelkadootje aan het einde is absoluut geen must maar wordt vaak gedaan en hoeft niet veel te kosten. Een tasje met een kleinigheidje is prima en kun je vaak bij de budget winkels vinden. Of shop online een leuke pakketje bij elkaar. Paperhouse is dan hét adres voor toffe items die zelfs gepersonaliseerd kunnen worden.


Hebben jullie zelfs nog tips? En hoe hebben jullie de eerste kinderfeestjes ervaren?

Liefs,

Nuria ♥


Geen opmerkingen

Back to Top