Kinderboeken 7 x net even anders




Bij het kiezen van het voorleesboekje voor het slapengaan is de kans groot dat het één van onderstaande is. Net even anders, een beetje gek, spannend, stout of grappig. Bij het lezen van een boek is het belangrijkste dat het voor kinderen leuk moet zijn. Dat is bij deze boekjes zowiezo het geval en zitten ze hier met glimlachjes te luisteren. 


Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

De titel van dit boek is al hilarisch en wanneer blijkt dat de kleine mol bij alle dieren langsgaat om te vragen of zij misschien op zijn kop hebben gepoept en de dieren de vraag met nee beantwoorden en ook nog eens poepen was dit de eerste keer natuurlijk slappe lach. Het verhaal is grappig geschreven en de illustraties zijn nog leuker.
Wij hebben zelf een kleine versie van het boekje. Normaal formaat Euro 13.90 en koop je hier.



De Gruffalo

Een Gruffalo? Voor de kleine muis een verzonnen monster om Vos, Uil en Slang af te schrikken in het bos. Dat hij er toch eentje tegen zou komen had Muis niet verwacht. Het verhaal is spannend en in rijmvorm geschreven wat er voor zorgt dat ze aan je lippen hangen. Super boek voor 3 - 6 jaar hoewel Fenna nog steeds mee luistert en met De Gruffalo op dvd spreekt het monster helemaal tot de verbeelding. Euro 13,95 online hier te koop.



Ik zou wel een kindje lusten

Dit boekje kocht ik voor Euro 3,95 bij een speeldgoed winkel en is een super leuk klein kadootje.
Het verhaal is grappig en bracht wat verbazing op de gezichtjes want waarom wil een krokodil een kind opeten? Euro 10,00 bij bol.com.



De snelste zebra van de wereld

Een kinderboek van Youp van 't Hek kan niet anders dan grappig zijn en dat klopt. Een zebra die wil weten of hij de snelste is en een wedstrijd loopt tegen niemand. Niemand is ook echt niemand maar dat weet de zebra niet. Verkrijgbaar in kinderboeken winkel. Helaas niet meer online




Het boek zonder tekeningen

Dit is ook een lievelings hier waar ik al eerder een blog over schreef. Dat een boek zonder tekeningen zo leuk kan zijn. Benieuwd? Shop het boek je hier




Zzz

Het prentenboek van de kinderboekenweek in 2013 kocht ik op de Kinderboekenparade in Den Haag. Ik ging met Fenna naar een workshop van Loes Riphagen, een illustrator die vertelde hoe ze de tekeningen maakt en hoe haar boeken in elkaar zitten. Fenna liet haar boek signeren en Loes tekende een grappige vlinder in haar boek. Sinsdien lezen we ze vaak en is het Lina die ze ook te grappig en gek vindt maar daardoor super leuk. De boeken van Loes hebben een eigen stijl en zijn vrolijk, kleurrijk en tot in detail briljant gemaakt. Je raakt niet uitgekeken. Zzz gaat over een meneertje die na een rotdag in zijn dromen achterna gezeten wordt door monsters en de mooiste avonturen beleefd en alles weer aankan daarna. De app van dit boek is ook een aanrader. Euro 9.49 Zzz




 Kreukel

Dit kijkboek van illustrator Loes Riphagen is geheel in haar vrolijke stijl en met de meest grappige details. Je raakt niet uitgekeken. De illustraties spreken voor zich maar het verhaal kun je zelf invullen. Het verhaal gaat over echte vriendschap en dat elkaar accepteren. Hond Kreukel haalt heel wat streken uit. Inclusief memospel. Ook de andere boeken van Loes Riphagen hebben we inmiddels gelezen. Het geeft ook wel iets extra's nu je weet wie de boeken maakt. We zijn fan Loes!
Euro 13,99 Kreukel 



Welk boek is jullie favoriet?

Liefs, 

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top