Het boek zonder tekeningen


De kasten op de kinderkamers van Fenna en Lina barsten van de prenten en - kinderboeken vol mooie tekeningen en gezellige plaatjes. Ik betrap mezelf er op dat ik bij het kopen van een kinderboek en bij het voorlezen kijk of het een mooi geïllustreerd boek is. Het leest wat leuker voor en de illustraties vullen het verhaal vaak goed aan. Ik was dus ook erg verrast dat er een boek zonder tekeningen voor kinderen bestond en dat kinderen er hardop om moesten lachen.


Meer dan twee miljoen mensen zagen het filmpje waar de Amerikaanse acteur B.J.Novak en schrijver het boek voorleest aan een zaal vol kleuters. De Belgische cabaretier Wim Helsen leest de Nederlandse variant voor en ook hier spreekt het boek zonder één enkel plaatje kids aan.
Het is de opbouw en het feit dat de voorlezer alles moet voorlezen wat kinderen hilarisch vinden. Ik moet zeggen het maakt ook wel een beetje de stand up comedian in je los en kinderen vinden het geweldig wanneer je er ook echt voor gaat inclusief gekke stemmetjes, emotie en gebruik van stemverheffingen.


Tip ♥ succes gegarandeerd wanneer je het boek van tevoren even doorleest.
Tip ♥ bekijk de filmpjes voor wat inspiratie bij het voorlezen. Zo laat Novak duidelijk zien dat hij elk woord leest door met zijn vinger langs de woorden te gaan.

Fenna (6) en Lina (3) vinden het boek te grappig en kiezen vaak voor het boek zonder tekeningen. Ze kunnen niet wachten tot ik deze bladzijde moet voorlezen.


Laatste tip ♥ leuk verjaardagscadeau voor bijvoorbeeld 3 jarige.

Het Boek zonder tekeningen
Prijs: Eur 12.50
Doelgroep :  3 jaar tot +/- 8 jaar
Hardcover, 48 pagina's
Uitgave: maart 2015
Verkrijgbaar bij bol.com en de betere boekhandel.

Ben benieuwd of jullie het boek kennen en wat jullie ervaring is?

Liefs ♥,

NuriaBron video's: Youtube

Geen opmerkingen

Back to Top