De leukste kindermusea en andere leerzame uitjes


Nog even en de herfst is officieel een feit. Stiekem kan ik al uitkijken naar uitwaaien op het strand, boswandelingen en toffe binnen uitjes zoals een kindermuseum op de regenachtige zondagen. Leerzame actieve en eigentijdse musea en tentoonstellingen voor kids zijn er volop. Ik selecteerde er een aantal voor verschillende leeftijden. Een aantal staan op ons eigen lijstje om snel te gaan ontdekken;

Kasteel Groeneveld

Een kasteel waar op de zolder altijd een kindertentoonstelling huist. Zo waren wij eerder op deze zolder die destijds omgetoverd was tot het Muizenhuis naar het boek van Karina Schaapman. Tot en met medio 2019 kunnen de jonge kids avontuurlijke spelletjes doen ter ere van de 100ste verjaardag van Fiep.  De tentoonstelling Fiep Fiep Hoera kun je afsluiten met een speurtocht om het kasteel. Struinen door de bosjes op zoek naar de bosdieren van Fiep.

T/m 4 jaar gratis
4 - 12 jaar Euro 2.50
Volwassenen Euro 2.50
Speurtocht gratis


Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum en kunstlaboratorium waar je vanaf 3 - 6 jaar je kunt vermaken in de tentoonstelling Zelf ! en vanaf 7 jaar is Diep in het bos te gek om te ontdekken. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen peuters en kleuters lekker zelluf alles ontdekken, zoals de speel en kunstinstallaties die de kids prikkelen om mee aan de slag te gaan.

Voor de oudere kids is de tentoonstelling Diep in het bos een mysterieus en spannende reis waar je steeds dieper in het bos geraakt.

Euro 7.00 voor kids vanaf 3 jaar / volwassenen

Nijntjemuseum

Dit is echt een must visit voor de jonge peuter en kleuter. De klassieker Nijntje heeft haar eigen museum in het Utrechtse en is net zo geweldig als de prentenboekjes. Je waant je door middel van tien thema ruimtes in de wereld van Nijntje. Het eigentijdse kindermuseum brengt de vrolijke wereld van Nijntje tot leven. Op zondag wordt er voorgelezen tussen 14.00 en 15.00 en kun je genieten van een lekkere lunch ( de Nijntje Pannenkoek is een aanrader ) in Café Centraal aan de overkant van de straat of shop nog een leuk Nijntje item in de museum winkel. Wil je echt een Nijntje weekend ervan maken dan kun je nu zelfs een hotelkamer boeken geheel in Nijntje stijl bij Stayokay in Utrecht. Vanaf Euro 129.00 per nacht inclusief bezoek aan het Nijntje museum.

Nijntjemuseum in Utrecht
E-ticket Kind 2- 12 jaar Euro 8.50
Volwassenen Euro 3.00
Gezinsticket ( 2 volwassenen, 3 kinderen ) Euro 20.00


Kinderboekenmuseum

Het is een favoriet en we zijn er al een aantal keer geweest. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag waar de tentoonstelling A,B,C met de dieren mee, Ik ben Kikker en Papiria de kinderen laat zien hoe verrijkend en inspirerend verhalen zijn. In een eerder blog schreef ik alles over de nieuwste tentoonstelling Ik ben Kikker. De oudere kids kunnen op avontuur en ontdekking in de wereld van boeken, verhalen, schrijvers en tekenaars, Papiria.

Kinderboekenmuseum in Den Haag
Van 2 t/m 6 jaar Euro 6.00
Van 7 t/m 12 jaar Euro 7.00
Volwassenen Euro 8.50Muizenhuis

Voor fans en lezers van de boeken van Karina Schaapman kun je nu het echte Muizenhuis bekijken in de Openbare bibliotheek in Amsterdam en kun je de werkplaats en winkel van het Muizenhuis bekijken in de Jordaan in Amsterdam. Hoe worden de mooie decors van het Muizenhuis gemaakt en waarvan? Een kijkje achter de schermen van dit familiebedrijf is leuk in combinatie met een dagje Amsterdam of bijvoorbeeld het Rijksmuseum

Muizenhuis in Amsterdam 
Bezoek duurt ongeveer 15 - 20 minuten

Rijksmuseum

Vanaf oktober 2017 is de familierondleiding een perfecte combi om samen met je gezin het mooie Rijksmuseum te ontdekken. De rondleiding is voor 4 - 7 jarigen en loopt tot en met 4 maart 2018.
De rondleiding duurt een uur en vraagt de kids om hulp. Er is paniek want de klepels zijn uit de klokken gehaald en zo is er nog maar één uur de tijd om deze te vinden en terug te brengen. De acteurs nemen je mee op een reis door de 18e eeuw en door het Rijksmuseum.

Euro 5.00 per persoon ( exclusief toegang tot museum ) 
Elke zondag tussen 10 - 11 uur

En dit zijn nog maar een paar leuke tentoonstellingen en musea. Er is nog veel leuks te ontdekken.
Maak een printscreen van dit lijstje en zit nooit verlegen om een leuk uitje met de kids. 

Kasteel Groeneveld
Villa Zebra
Nijntjemusem
Kinderboekenmuseum
Muizenhuis
Rijksmuseum

Veel plezier,


Liefs ♥

Nuria 

Geen opmerkingen

Back to Top