Uittip het kinderboeken
museum

Wist je dat één van de leukste kindermusea, achter Den Haag Centraal ligt?
Op de eerste verdieping van de Koninklijke Bibiliotheek vindt je de entree van het Kinderboekenmuseum.

Een walhalla voor kids die spelenderwijs de leukste kinderboekenbeesten ontmoeten in de verschillende doe, leer en speel tentoonstellingen.

Foto: het kinderboekenmuseum

Met de net nieuw geopende tentoonstelling Ik ben Kikker, voor de allerkleinsten
( 0 t/m 6 jaar ), de vaste tentoonstelling ABC met de dieren mee ( 2 t/m 6 jaar ) en Papiria (vanaf 7 jaar) is het Kinderboekenmuseum dé uit tip in de Haagse regio en hier een absolute favoriet.


Ik ben Kikker

Een geweldig mooi en speelse tentoonstelling waar kids de avonturen van Kikker zelf kunnen beleven. Bij de ingang gaan de schoentjes uit, de rood-wit-gestreepte kikkerbroek (mag) aan en stappen de kids de wereld van kikker binnen. Via interactieve spellen wordt de fantasie geprikkeld en kunnen ze overal op, in en vanaf klimmen en klauteren.


ABC met de dieren meer  

Een ontdekkingsreis waar de kinderen al kruipend, klimmend en spelend de leukste kinderboekbeesten ontmoeten. Kruipen als rupsje nooitgenoeg, springen via letter ijsschotsen met Kleine IJsbeer, Dikkie Dik zoeken in het riet, Spuit Elf helpen met een brand blussen. Ook Pim en Pom, Nijntje, Kleine Ezel, Elmer en Vos en Haas kom je er ook tegen. Een avontuur waar de kids spelenderwijs letters, rijmwoorden en klanken ontdekken.

Papiria ( vanaf 7 jaar )

Deze interactieve tentoonstelling neemt  je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van het kinderboek.  De uiterst leerzame expositie Papiria is een waar literair luilekkerland waar je workshops kunt volgen, spannende spellen speelt en er is zelfs een klein filmtheater.
Het kinderboekenmuseum is de plek om de mooiste verhalen te beleven en ontdekken.

Het is absoluut een aanrader. Deze kerstvakantie zijn we voor de derde keer geweest en was het weer feest. Lina (3) genoot van de nieuwe Kikker tentoonstelling en ook de route langs de kinderhelden in ABC met de dieren mee konden de kids hun gang gaan. Papiria is voor Fenna (6) ook al leuk hoewel sommige interactieve spellen (nog) lastig zijn. We parkeerden vlakbij en lunchte erna bij Anna' Deli in New Babylon.
Een perfect uitje!.


Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top