Rekenen begrijpen met Juf Jannie


En dan is de vakantie echt voorbij en zitten we vanaf vandaag weer in het dagelijkse schoolritme. Na een pittig jaar in groep 3 voor Fenna, leren lezen, schrijven en rekenen was de welverdiende zomervakantie zalig. Het zomerlezen boekje heeft ze met plezier in de vakantie gelezen. Ideaal om het leesniveau te behouden. Voor het rekenen is het oefenen er niet echt van gekomen. Op youtube zag ik een rekenhulp app die mij gelijk aansprak. Juf Jannie, wie kent haar niet? Een bomvol youtube kanaal en website met knutsel instructie filmpjes, speelgoed reviews, kinderboeken en nog veel meer. Nu had ik al eerder Juf Jannie filmpjes gezien met rekenoefeningen maar de kinderapp rekenen begrijpen - optellen en aftrekken kende ik nog niet. De app is gemaakt voor kinderen ( 6 - 12 jaar ) die starten met optellen en aftrekken en voor kids die het lastig vinden. Ideaal dus om met deze app thuis extra te oefenen. In de app worden de rekensommen inzichtelijk gemaakt om ze beter te begrijpen.
Zo mogen de kids in de eerste oefeningen de sommen na maken door middel van het aantal vingers op het scherm te drukken. 

Niveau 

Je kunt per onderdeel het niveau kiezen 1 - 20 (maximale uitkomst 20) of 1 - 100 (maximale uitkomst 100) waardoor je deze app langer kunt gebruiken. In een andere oefening worden de tientallen en losse getallen goed in beeld gebracht. De tientallen door middel van staafjes en de losse zijn balletjes. De som 15 + 29 bijvoorbeeld wordt door middel van het neerleggen van staafjes (tientallen) en losse balletjes neergelegd en door de verschillende kleuren ziet je kind duidelijk wat er gebeurd wanneer je een tiental aanvuld. 
Het meetellen en laten zien wat er gebeurd wanneer je er iets afhaald of iets bij opteld zorgt dat het een kind begrijpt hoe een som in elkaar ziet. 

De optel en aftelsommen worden in een ander onderdeel gevraagd, waarna het kind zelf het antwoord opschrijft. Onderin het scherm is er een hulplijn indien nodig. Kids kunnen op eigen niveau ( max. uitkomst 20 of 100 ) tegen elkaar spelen waardoor een ouder broertje bijvoorbeeld met z'n zusje kan spelen.

Voor kinderen die in de klas met een rekenrekje rekenen of een getallenlijn gebruiken kunnen dit in een oefening digitaal doen. Ook hier telt de app mee wat de som heel inzichtelijk maakt.

De resultaten worden bijgehouden en geven ouders een overzicht hoeveel je kind heeft geoefend en hoe gaat het per onderdeel. 

Wat vind ik van deze app?

Het is een specifieke reken app waardoor je heel gericht kunt oefenen. De app richt zich op het begrijpen van de sommen en het inzichtelijk maken van rekensommen. Dit kan net even de extra hulp zijn die een kind nodig heeft om sommen beter te maken. Kinderen zien in deze app sommen op verschillende manieren waardoor ze deze rekensommen beter zullen begrijpen. 
Hoewel Fenna er net mee is begonnen, vind ik het een goede aanvulling op andere school app's.

Een complete review en uitleg van deze app vind je hier en voor de video uitleg klik je op onderstaand filmpje. De makers van deze app hebben ook de vermenigvuldig en delen variant gemaakt waarin de keer ( tot 100 ) en deelsommen ( onder 100 ) aanbod komen. 
De app kun je hier  in de App store downloaden. 
Prijs: Euro 3.50

Succes met oefenen!

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top