Tip voor groep 3 en 4: zomerlezen
Afgelopen schooljaar was het jaar dat Fenna leerde lezen. Van een paar woordjes achter elkaar in het begin van het jaar tot nu vol trots een boekje voorlezen aan haar zusje. Zo bijzonder om te zien.

De AVI ( = analyse van individualiseringsvormen) leesmethode begint in groep 3 met de AVI start gevolgd door twee lees niveau's: M-niveau voor midden in het jaar en een E-niveau voor het einde van het jaar. Het Avi niveau wordt aangegeven op leesboekjes met bv. M3 voor midden in het jaar groep 3 of E5 voor het leesniveau voor het einde van groep 5.

Blijven lezen is essentieel om het Avi niveau te behouden. Nu is dat tijdens het schooljaar veel makkelijker en is lezen vaste prik. In de zomervakantie kan het lezen heeel makkelijk er bij inschieten. Door niet of nauwelijks meer te lezen kunnen kindern 1 a 2 Avi-niveau's terugvallen in hun leesontwikkeling. Regelmatig lezen in de zomermaanden is dus echt een must om een terugval tegen te gaan.Het zomerleesboekje van Zwijssen is hét perfecte lees-doeboek voor kinderen om mee te nemen op vakantie. Zo hou je het AVI niveau op peil en blijft het lezen leuk. Er zijn twee varianten voor Groep 3 ( kinderen die van groep 3 naar groep 4 gaan ) en Groep 4 ( kinderen die van groep 4 naar groep 5 gaan ). Sommige basisscholen geven deze boekjes mee maar je kunt ze hier ook bestellen en ze zijn te koop bij de betere boekhandel. Euro 3.50Liefs,


Nuria ♥


Geen opmerkingen

Back to Top