Geïnspireerd door de Netflix docu: Minimalism


Afgelopen week keek ik de inspirende Netflix documentaire Minimalism. Deze documentaire neemt je mee in de verschillende levens van minimalisten die streven naar een zinvol leven met minder spullen. In de docu worden oa. Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus gevolgd. De twee hebben voor hun dertigste een topbaan, een wagenpark, een te groot huis met nog meer spullen en de lifestyle die daarbij hoort. Na heftige gebeurtenissen in het leven van de twee vrienden beseffen de twee dat ze niet gelukkig zijn. Ze zeggen allebei hun succesvolle baan op en richten zich op de principes van het minimalisme en de belangrijke dingen in het leven. Ze schrijven een boek en lanceren de website minimalists.com. Het duo veroverd al gauw de VS tijdens een boektour en ondertussen hebben de minimalists een bereik van 20 miljoen mensen en is de Netflix serie Minimalism, a documentary about the important things is een dikke hit en inspiratie voor velen.


Het principe van minimalisme is te ontspullen van overmatige stuff om ruimte te maken voor de essentiële dingen in het leven. Meer tijd, meer passie, meer ervaringen, meer groei, tevredenheid en meer vrijheid.

Het is echt een toffe docu die me aan het denken zetten en er voor zorgde dat ik nu makkelijk spul weg gooi, geef of verkoop. Ik ben een opruimer maar geen weggooier waardoor het op het oog netjes is maar kasten uitpuilen en rommelig zijn. Heerlijk om er wat bewuster mee om te gaan.Ik heb niet de intentie om een minimalist te worden maar ik kan me zeker vinden in het meer wegdoen/geven/verkopen van spullen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en zorgt letterlijk voor meer tijd voor andere dingen. 

Minimalisme en het ouderschap? Het klinkt als twee dingen die niet samen kunnen gaan.  De website moedersminimalism.nl geeft tips om je leven te versimpelen en te consuminderen. Een praktische website met interessante aritkelen: Tien tips om speelgoed te minimaliseren, de minimale kinderkledinglijst (winter), teveel knuffels, 10 dingen om nu weg te gooien uit de kamer van je kind.


Benieuwd of jullie de docu hebben gezien? En wat jullie ervan vinden?

Check de trailer:Liefs,


Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top