Mees Kees
de films


Ik had vandaag eigenlijk een ander blog op de planning staan maar toen ik gister terugkwam van de bioscoop, waar ik met Fenna en een vriendinnetje de film Mees Kees langs de lijn had gezien, schreef ik spontaan dit blog. De vierde van de Mees Kees film reeks en persoonlijke lievelingsfilm die hier vaak aangezet wordt is een echte aanrader en feelgood movie. Heb je naar schoolgaande kinderen en geen idee wie Mees Kees is? No worries, dan is dit blog een must read.

Mees Kees is een verfilming uit de boekenreeks van Mirjam Mirjam Oldenhave. Tobias en zijn beste vriend Sep zitten in groep 6 van de basisschool. Juf Sanne gaat met zwangersschapsverlof en schoolhoofd Dreus kan geen bevoegde leraar vinden. Stagiair Kees Bruin, Meester Kees of door de kinderen Mees Kees genoemd (gespeeld door Willem Voogd) neemt de klas op zich en heeft een bijzondere manier van lesgeven. Leuke dingen doen en spelenderwijs les geven. Dit kan schoolhoofd Dreus niet echt waarderen.

De opvolgers, Mees op Kamp en Mees Kees op de planken zijn net zo leuk en absolute must sees.
In Mees Kees op de planken lijkt er met een eindtoneelstuk een einde te komen aan de reeks.

Niets is minder waar met een bijna volledig nieuwe cast, waaronder een nieuwe Mees Kees (gespeeld door Leendert de Ridder) gaat de nieuwste Mees Kees film over groep 6b die meedoen aan een toekomstproject en op aandringen van schoolhoofd Dreus ook aan het schoolvoetbaltoernooi. Wanneer de moeder van Mees Kees haar heup breekt is de chaos compleet en moet Mees Kees alles op orde zien te krijgen.

Ik twijfelde even of een nieuwe Mees Kees en cast net zo leuk zo zijn en hoopte dat het niet tegen zou vallen. Ik zag aan de twee enthousiaste gezichtjes naast me dat de nieuwe Mees Kees gelijk werd omarmd.

Wat is er dan zo leuk aan de Mees Kees films?

Wat niet? Er zit alles in. Een verhaal met een moraal. Een film met een boodschap. Zo draait het in de nieuwste film om je talent ontdekken en door er een positieve draai aan te geven, je alles kunt bereiken. 
Het is ook de lieve band tussen Mees Kees en de klas, de humor en grappige situaties, mede door de soms naïeve en knullige Mees Kees. Ook de vriendschap met name tussen Tobias, die zijn vader verloren heeft, en Mees Kees die hem helpt is ontroerend en zorgt ervoor dat ik af en toe een brok in m'n keel moet wegslikken. De  Kinderen voor Kinderen songs: Hallo Wereld en Favoriete meester die gebruikt worden in de film maken het plaatje af. Ik zag dat Fenna met haar vriendinnetje op het puntje van hun stoel zaten en ook ik en alle ouders om mij heen glunderde of hoestte wat ontroering weg. Sanne Walle de Vries, die de rol van schoolhoofd Dreus speelt, is hilarisch in haar rol en maakt samen met Mees Kees en het naturel acteren van de kids de film wederom tot een succes. 

De drie eerste Mees Kees films zijn te koop op dvd en zijn te zien op Netflix. Mees KeesMees Kees op de plankenMees Kees op kamp


 Foto credits: bol.com


Bekijk hier de trailer van Mees Kees langs de lijn.
Zijn jullie ook fan van de Mees Kees films? 

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top