Lievelinks #3

En zo vloog de schoolvakantie week en is het maandag en tijd voor een nieuwe Lievelinks #3. Dé plek waar ik mijn inspiratie van deze week deel.

Lady Lemonade

Ik las deze week een blog van Lady Lemonade, het leuke lifestyle mama blog van Cynthia & Annemieke, het ochtendritueel met kids vs. het ochteritueel zonder kids. Ik vond het hilarish en hartstikke herkenbaar #vooraldehashtags. Klik hier om dit blog te lezen #pompompom

Hygge

Op vakantie lees ik het ene boek na de ander maar thuis wacht er een stapel leuke boeken en zie ik alleen maar meer leuks wat ik wil lezen. Zo zag ik het boek Hygge (spreek uit als Hoe-guh) liggen van auteur Meik Wiking, CEO van de Happiness Research Institute in Kopenhagen.
Hygge, de hype uit Denemarken waar ik wel benieuwd naar ben.
Het woord Hygge is niet echt te vertalen. Het is comfort, warmte, saamhorigheid maar eigenlijk is het een gevoel dat je bv. krijgt wanneer je onder een dekentje op de bank ligt met je favoriete boek/serie en een lekker drankje en het buiten waait. Goede gesprekken met vrienden tijdens een etentje in sfeervol kaarslicht.
Dat gevoel dat je dan voelt: Hygge.Een inspirend boek met praktische stappen en tips om meer hygge uit je leven te halen. Benieuwd of je er gelukkiger van wordt. Denemarken is één van de gelukkigste landen ter wereld. Komt dat door Hygge?

Do

Of je nu kunt zingen of niet, als nieuwbakken mama merk je al gauw dat kids het heerlijk vinden wanneer je zingt. De ouderwetse kinderliedjes blijven leuk en de cd Drie kleine kleutertjes en een dapppere dodo van Do, die ze met haar mooie stem nieuw leven heeft ingeblazen, is perfect. Bij de sinterklaasfilm Bennie Stout zingt Do; Hoor wie klopt daar? en daar hoorde ik hoe mooi haar stem klinkt en je stiekem jaloers bent dat ze zo mooi voor haar kindjes kan zingen.

Het kado voor 16 +

Op zoek naar een top kado voor je 16 jarige neefje of tienerdochter/zoon? Stop met zoeken.
Beleef het mysterie van een escape room bij je thuis. Het fenomeen escape room ,waar je in een team op locatie binnen een uur via raadsels, codes en hints de kamer moet zien te verlaten, is er nu in bordspel variant. Met vier scenario's en verschillende moeilijkheidsgraad telt een Chrono decorder af van 60 naar 0. Het spel was genomineerd voor speelgoed van het jaar. Escape Room is verkrijgbaar bij bol.com Euro 31.99.

Cito

Wanneer je ouders van een net naar schoolgaand kind verteld dat ze binnenkort de eerste cito toets krijgen geloven ze je niet. Het is vroeg en het is veel. In groep 3 vliegen de toetsen om je oren. Op de website wijzeroverdebasisschool.nl staat oa. een complete uitleg over de (cito) toetsen per groep. Met de rapporten in het zicht wel handig om te kijken wat de uitslag betekent en wat kun je eventueel doen? Ik schreef eerder over deze website waar je veel specifieke informatie per groep kunt vinden

Wat vinden jullie van de lievelinks deze week?

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top