Zo vierde ik mijn veertigste verjaardag


In de categorie verjaardagen is de mijlpaal 40 jaar toch best wel een dingetje. Sommige slaan deze verjaardag liever over. Anderen vieren het uitbundig met een groot feest. De afgelopen jaren vierde ik gezellig feestjes van vriendinnnen en familie die veertig werden. Van hippie feest tot strandfeest en van een vriendinnen weekend tot een lady's only diner bij Central Park by Ron Blaauw.

5 November 2015 was het toch echt mijn beurt en zei ik mijn dertige jaren gedag. Oktober stond volledig in het teken van hoe ga ik dit vieren? Dit is een blog vol feestelijke inspiratie voor wellicht je eigen Hello 40 party of elke andere feestelijke gelegenheid.


De uitnodiging

Kaartje2go is wat  betreft uitnodigingen mijn lievelings site. Ik koos een anschichkaart formaat die bij mij paste. Het programma printte ik op de kaart en stuurde ze naar tien vriendinnen. Mijn moeder vloog terug uit Spanje en zo werd het een ladies only feestje.

Het idee

Het leek mij leuk om een activiteit te doen. Vanuit dat idee ging ik voor een feestje overdag met een klein groepje.

Ik had ze weleens voorbij zien komen escape rooms. Hoe leuk en spannend om samen met je vriendinnen de uitdaging van een escape room aan te gaan. Heb je nu geen idee wat een Escape room is? Een escape room  is een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten ( en dit is leuk hoor ik je denken? ) Door middel van raadsels, het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen is de opdracht om binnen een uur de kamer proberen te verlaten. Super spannend en mysterieus want je hebt geen idee wat je te wachten staat. Wat je nodig hebt is een scherpe geest en teamwork want de druk wordt elke minuut opgevoerd en alleen met samenwerken kom je verder en gaat hopelijk de deur binnen het uur weer open.

Ik boekte twee escape rooms om 16.00 bij Amaze Escape en ging verder met de rest van de feestplanning. Ik ben absoluut geen theeleut en drink thee eigenlijk alleen wanneer ik ziek ben of er een keer zin in heb. Toch vind ik alles aan een high tea leuk. Volle etageres met scones, macarons en ander zoets maar ook kleine sandwiches zalm en hartige taartpunten. Goede smaken thee in bont geprinte theekopjes uit een vintage stijl theepot. Dat sfeertje zag ik helemaal zitten. Een vintage stijl high tea aan een lange tafel met al m'n lieve vriendinnen. Gezellig kletsen en theeleuten ( dan wel hoor ! ) en natuurlijk heel veel eten.

De styling

Ik huurde lange tafels en stoelen bij Kijk Partyverhuur die alles aan huis leverde. Voor het vintage servies maakte ik een afspraak bij Vintage Serviezen verhuur waar je oa voor bruiloften en events hoge kwaliteit vintage servies, bestek, glaswerk en accessoires kunt huren. Bij de winkel Wempe Wempe kon ik het vintage servies bekijken en zocht ik een eclectische mix in vintage stijl uit; van theekop en schotel tot gebaksbordjes, bestek, etagères en theepotten. De verschillende printjes, bloemetjes en kleuren maakten het een bont geheel. Anne Turner en Hetty Bloemendal van Vintage Serviezen verhuur denken met je mee en staan voor service. Onthoud dit adres voor een event, lancering, bruiloft, lunch of high tea in vintage stijl. In de galerie vind je voorbeelden waaronder de 50ste verjaardag van Linda de Mol en de 40ste verjaardag van ondergetekende.

Voor de verdere styling van de high tea shopte ik bij Party Deco wat mooie items uit de Truly Scrumptious High Tea collectie. De slinger voor boven de tafel, servetten, prikkers, serveerschalen en paperfans. Deze collectie past helemaal bij het vintage stijl servies.


High Tea 

Naast heerlijke zoetigheden en lekker hartigs is de thee bij een high tea natuurlijk het middelpunt. Als echte koffie lover kan ik bij een high tea ook zeker wel genieten van een lekker kopje thee. Voor deze speciale high tea ging ik op zoek naar exclusieve thee. Bij Betjeman & Barton, de exclusieve theewinkel aan de Aert van de Goesstraat in Den Haag kocht ik een theepakket met vijf soorten losse thee. Zo ontstond er een soort "theebar" en kon je zelf een smaak kiezen en een eigen theezakje maken.Bijzondere thee smaken die de high tea speciaal maakten. De thee smaakte heerlijk bij de macarons en de scones met clotted cream die ik die ochtend vers kocht bij Mark & Spencer. Ik maakte cupcakes met roze botercrème. M'n moeder maakte een hartige taart en Spaanse tortilla. De sandwiches zalm, roomkaas en komkommer maakte het af.

Het Feest

Het feestje begon met een welkomst drankje. Aan de lange tafel genoten we van een gezellige high tea waar ik werd verrast met mooie cadeau's en lieve woorden. Ik had voor iedereen een goodiebag gemaakt in de stijl van de uitnodiging. In het tasje zaten wat kleine goodies, een kaart met speciale persoonlijke tekst en alvast een voorproefje op de Escape room.
Om half vier reden we richting Amaze Escape waar we vriendelijk werden ontvangen. We konden samen in één team de Crazy Doctor kamer in. Een meisjes ergste nachtmerrie komt tot leven in de kamer van de Crazy Doctor. Dr. Condor ontvoerde een meisje uit Den Haag. Kon ze ontsnappen? Het is de spannendste kamer en dat was het zeker. Gelachen, geschrokken en best wel goed samen gewerkt. Het is best wel scary wanneer de deur dicht gaat maar ook spannend en leerzaam. Wie doet wat? Wie neemt de leiding? Wie volgt? Er bleven een paar minuten over maar het lukte om te ontsnappen. Dat gaf stiekem best wel een kick...het was gelukt!


Vanuit de Escape room sloten we dag bij  MaMa Kelly waar we een drankje deden en hier eindigt een geweldige verjaardag en gezellige dag.

Hoe vieren jullie een mijlpaal verjaardag?

Liefs, ♥


Nuria

Geen opmerkingen

Back to Top