Wijzer over de basisschool


Het is een grote stap van spelend leren, het liefst in de poppenhoek en aan de zandtafel, naar rustig zitten, luisteren, leren lezen, spellen, schrijven en rekenen. Fenna begon dit jaar aan dit nieuwe avontuur dat groep drie heet. Ik ben dan ook super trots dat Fenna het zo goed doet en ze met de klas goed meekomt. Toch merkte ik dat het handig is om wat meer te weten over de methode oftewel hoe leren ze nu lezen en rekenen? Wat is splitsen en de sprong met 10? Hoe ziet spelling eruit in groep 3? Hoe kan ik thuis eventueel oefenen met rekenen? En welke leesboekjes zijn aan te raden?

Een must read voor ouders met naar schoolgaande kinderen (groep 3 t/m 8) en geeft antwoord op alle bovenstaande vragen en nog veel meer. www.wijzeroverdebasisschool.nl

Maaike Koolhoven is de initiatiefneemster van de website wijzer over de basisschool, dat is uitgegroeid tot een platform waar betrokken ouders geïnformeerd en geïnspireerd worden om hun kinderen te helpen om betere schoolprestaties te leveren. Maaike is ook de bedenker en uitgever van diversen oefenboeken voor het basisonderwijs.
De site biedt de mogelijkheid om te selecteren op groep (groep 3 t/m 8) zodat je alle informatie krijgt van die specifieke groep. Lezen, cito toetsen, rekenen en spelling worden uitvoerig behandeld en geeft je een goed beeld welke stof en hoe die wordt aangeboden.Wijzer op de basisschool gaat dus wat dieper op de methodes in en geeft ouders wat achtergrond informatie wat kan helpen bij eventuele extra hulp bijvoorbeeld.

Kan je kind wat extra hulp gebruiken of wil je je kind thuis de geleerde stof laten oefenen? Download dan de gratis oefenbladen voor rekenen of koop het reken oefenboek die is afgestemd op het niveau van de Cito-toets rekenen of kijk de video's met uitleg over bv. hoe oefen ik begrijpend lezen?

Ook voor leuke spelletjes, kleurplaten of tips voor een leuk en leerzaam uitje kun je terecht op dit platform.

De site doet zijn naam eer aan. Kijk op www.wijzeroverdebasisschool.nl en wordt wijzer over de basisschool.

Laat een reactie achter, benieuwd of jullie wijzer zijn geworden?

Liefs,

Nuria ♥


Geen opmerkingen

Back to Top