10 x Kerst Uittips

In de drukke decembermaand vliegen de dagen voorbij en voor je het weet knallen de kurken en staan we te proosten op 2017. Tijd om te genieten van de feestmaand vol kerstactiviteiten voor het hele gezin.

Ik deel de tien leukste kerst uittips in Zuid Holland voor het hele gezin:

1. Lichtjesavond

Ik weet nog goed dat ik als kind lichtjesavond altijd geweldig vond. Nu ga we met de kids op kerstavond altijd naar deze lichtjesavond in Voorburg. De straatverlichting is uit en de winkeliers en bewoners steken kaarsjes aan en zo is het gezellig wandelen in een sprookjesachtige kerstsfeer. Lekker opwarmen bij de vuurkorf met een glühwein en warme chocolademelk en de kerst kan beginnen.

In Den Haag, Hilligersberg, Voorschoten en Leiden kun je ook gezellig in de kerstsfeer komen met een lichtjesavond, parade of lampionnenoptocht.
2. Naar de film

Het is bij ons traditie om in de vakantie naar een leuke kinderfilm te gaan. Er draaien weer leuke films in de decembermaand.  Dit jaar wordt het Sing, de feelgood movie van het jaar, van de makers van de Minions. Grappig en vol met hit nummers.
7 december in de bioscoop, ook in 3D
Sepp, de wolvenvriend, een avontuurlijk wintersprookje. 14 december in de bioscoop
Het vierde deel van Mees Kees, langs de lijn draait vanaf 7 december in de bioscoop
Ballerina, Felicie vertrekt naar Parijs om ballerina te worden, een echte meidenfilm.
Vanaf 2 december in de bioscoop.

Op zaterdag 17 december verandert het spuiplein in Den Haag in een openluchttheater. Geniet gratis met de hele familie van de populaire Force film met oliebollen, warme choco en een dekentje.
Voor meer informatie over dit filmkerstfeest klik hier.


3. Groot Kerstcircus Den Haag

Het Groot Kerstcircus belooft een onvergetelijke belevenis te worden met oa. de acrobaten uit Kenia, menselijke piramides, de Rad des Doods en nog veel meer.
Van 24 december t/m 8 januari, nu met 35 % korting. Boek hier je tickets.


4. Drijvende kerstmarkt Leiden

Hoe leuk, een drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn in Leiden met meer dan 70 chalets. Een gezellig winterdorp waar je winterse producten, delicatessen en kerst cadeaus kunt kopen.
Schaatsen op de aangrenzende ijsbaan en nog even naar de nostalgische kermis maken je dag compleet. Vrijdag 16 december t/m woensdag 28 december.

5. Wintervuurwerk Scheveningen

Kun je niet wachten tot 31 december? Dan is het wintervuurwerk in Scheveningen op zondag 18 december en tweede kerstdag (onder voorbehoud ) iets voor jou. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis wordt er ten noorden en ten zuiden van de pier synchroon vuurwerk afgeschoten. 
Vanaf 19.00 dus perfect te combineren met een etentje of drankje op de boulevard. 

6. Kinderkerstmarkt Den Haag

Deze markt staat hier in de agenda. Zondag 18 december is de Lange Voorhout in Den Haag de achtergrond voor een kinderkerstmarkt. Je vindt er oa. kinderspul, kerstoutfits en winterse accessoires. Schminken, paardrijden en een workshop breakdance. Oh ja, Anna en Elsa zijn er ook en de kids mogen met de Disney prinsessen op de foto. 

7. Kerst in Kijkduin

Zondag 18 december kun je op de kerstmarkt in Kijkduin sleetje rijden op echte sneeuw ( neem je slee dus mee ). Ook is er een Christmas Carol voorstelling met Bert en Ernie. Voor een kerstsfeer aan zee ga je naar Kijkduin.

8. Kerstmarkt Dordrecht

De grootste kerstmarkt van Nederland, met zo'n driehonderd kramen, staat in Dordrecht. Muziek, straattheater, een Christmas sing-a-long en lekkere hapjes en drankjes brengen je in kerstsferen.
16,17 en 18 december

9. Kindervoorstellingen

Van de kerstklassieker De Notenkraker met een twist in het Hofpleintheater tot de familie muziekvoorstelling De rattenvanger van Hamelen. Er zijn ontzettend veel voorstellingen, kindermusicals en workshops. Kijk op www.kidsproof.nl voor een compleet overzicht.

10. Intratuin

Voor de dagen dat het wat minder weer is, is de Intratuin een ware attractie. De Intratuin heeft alle vestigen omgetoverd tot een kerstshow. Om elke hoek komt een winters dorp te voorschijn compleet met schaatsende mensen, bewegende onderdelen en verlichte huisjes. De kids kijken hun ogen uit. De Intratuin in Zoetermeer heeft nu een kleine binnenspeeltuin in hun Tuincafé.

Veel plezier!

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top