Top 5 Prentenboeken

Voorlezen is bij ons bijna altijd vaste prik voor het slapen gaan. Nu Fenna zelf kan lezen, lezen we meestal samen een boekje en daarna nog even een bladzijde uit een lees methode boekje. Lina is ook gek op boekjes en heeft zo haar eigen voorkeur. Prentenboekjes met mooie plaatsjes spreken haar leeftijd (3) natuurlijk aan. Hoewel ze heel vaak het boek zonder tekeningen pakt en daar staat niet één plaatje in. 

Op woensdag 25 januari vindt het Nationale voorleesontbijt plaats. Die dag lezen talloze bekende en onbekende Nederlanders voor op kinderdagverblijven, bibliotheken en basisscholen in het hele land. Die ochtend starten de nationale voorleesdagen. Op de site van de nationale voorleesdagen vind je voorleestips, evenementen, de prentenboeken top tien en materialen voor de kinderopvang en scholen. Elk jaar wordt door bibliotheken het Prentenboek van het jaar gekozen. 
Dit jaar is dat: De Kleine Walvis.

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen 2017 is er ook een mini editie van De kleine walvis met gratis app voor € 4,95.


In de afgelopen jaren hebben we een aardige verzameling (prenten)boeken verzameld en zijn er natuurlijk favorieten. Dit is onze top 5:

1. De Gruffalo.

Een Gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet hoe hij er uit ziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht.

Spannend, veel herhaling en makkelijk voor te lezen door de rijm. Verrassend einde.
De Gruffalo. Vanaf 4 jaar. Euro 13,99

2. Het boek zonder tekeningen

Een ultieme favoriet hier en ik schreef er eerder een blog over. 

Hardop lachen, giechelen, het boek maakt de stand up comedian in je los. Aanrader.


3. De Gele Ballon

Ultiem zoekboek zonder echt verhaal maar door de mooie illustraties en de zoektocht naar oa. de gele ballon ook een echte lievelings.

Groot, hardkarton, je raakt niet uitgekeken en neemt je mee op wereldreis.
De gele ballon. Euro 14.95

4. De wereld van de Gorgels.

Als groot fan van de Gorgels, het eerste boek van Jochem Meijer, is dit prentenboek ook een must have. Deze kon niet ontbreken en kreeg Fenna met Sinterklaas en vertelt het verhaal over de kleine Gorgel Bobba en hoe hij klaar werd gestoomd om een mensenkind te beschermen.

Sfeervol prentenboek, aanvulling voor wie De Gorgels heeft gelezen en grappig geschreven.
De wereld van de Gorgels, Euro 14,99


5. De mooiste vis

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer - vinden ze hem aardig en merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn! Met glinsterfolie.

Verhaal met een boodschap, mooi en leerzaam prentenboek met glinsterfolie wat kids heel mooi vinden. Kado gekregen en ook vaak kado gedaan.
De mooiste vis, Euro 15,95
Veel leesplezier,


Liefs, 


Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top