Kinderkamer inspiratie:
Mini woonboek

Hij ligt al een tijdje op onze eettafel te pronken op een stapel inspiratie boeken. 
De hoogste tijd om dit juweeltje met jullie te delen. Mini woonboek, hét inspiratie fotoboek bomvol inspirerende kinderkamers gemaakt door Tom Cole en Britt Sebrechts van woonblog.be, het populairste woonblog van België.

Dit Belgische duo heeft meer dan 30 kinderkamers bezocht en gefotografeerd tijdens de zoektocht naar de mooiste kinderkamer voor hun dochter Mona. Het resultaat mag er wezen; een kilo zwaar hardcover fotoboek met niet alleen uitgesproken droomkamers in verschillende stijlen maar ook originele do-it-yourself projecten en een verzameling van de leukste kinderwinkels (off en online) in België, Nederland en Parijs.
Het staat al een tijdje in de planning om de kamer van onze jongste dochter Lina (3) aan te pakken en met deze make over in het vooruitzicht kan ik wel wat frisse nieuwe ideeën gebruiken.

Ik ben zelf gek op tijdschriften en verslind vooral mama bladen. Ik heb letterlijk stapels en stapels in huis. Ik pak ze er geregeld bij als ik op zoek ben naar inspiratie voor de kinderkamers.
Op Pinterest en woonblogs zoek ik ook naar mooie plaatjes en sfeerbeelden.
Het mini woonboek is een mooie aanvulling hierop en is een boek waar je in blijft kijken en steeds weer nieuwe inspiratie uithaalt. Ik durf te wedden dat je meteen aan de slag wilt met de babykamer of het bestaande kamertje wil restylen.
Ik kan in ieder geval niet wachten.

Elke kamer wordt geïntroduceerd door een mooie illustratie en de naam, leeftijd en plaats van de mini kamer eigenaar. De uitgebreide interieur spulletjes zijn in detail gefotografeerd. Zo viel mijn oog op twee boekenplanken gemaakt van het kruidenrekje van de Ikea. Haal ze voor Eur 3.99 per stuk in huis, even schuren, een likje verf en je lievelings- kinderboeken erin. Niet alleen praktisch maar staat ook nog eens heel leuk. Leuk projectje: die gaat op het lijstje.


Mijn lievelings ♥ kinderkamer uit het mini woonboek is de allereerste kamer van Lola. Ik zou zelf niet snel voor geel kiezen maar de combinatie met de lieve pastels roze en mint vind ik geweldig. Het blijft altijd lastig om met een baby of kinderkamer te beginnen. Welke kleur en stijl gaat het worden? Een goed uitgangspunt is een item zoals bijvoorbeeld een mooi kussen met een geweldige print of een speels behang of muursticker als basis te gebruiken en hier omheen vormt zich dan vanzelf de stijl en kleurgebruik. In dit geval vind ik de drie honeycombs, roze, mint en geel de inspiratie voor Lina d'r nieuw kamer.


Mini woonboek is verkrijgbaar bij de webshop van Tom en Britt www.wolfenwolkje.be en bij de betere boekhandel.
Prijs: Eur 19.95

Hardcover, 240 pagina's
Uitgave: Oktober 2014

Tip ♥ live shoppen bij wolf en wolkje kan nu in Antwerpen, Mechelsesteenweg 67.

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top