Lievelings kinderserie Casper & Emma

Frozen was toch echt de absolute lievelingsfilm hier in huis maar Anna & Elsa hebben hier een tijd echt plaats moeten maken voor een ander duo, Casper en Emma.

Deze Noorse feel good kinderserie heeft twaalf afleveringen van elk +/-13 minuten. De serie begint na de zomervakantie op de eerste schooldag van Casper en Emma. Ze zijn allebei 5 jaar en elkaars beste vriendje. Op hun eerste schooldag nemen ze beiden hun knuffel mee. Casper's knuffel heet Welpje en Emma's knuffel heet Mevrouw Konijn. De knuffels kunnen praten en worden ook vriendjes.


Ik moet eerlijk toegeven dat deze serie ook mijn hart ♥ heeft gestolen en kijk vaak genoeg gezellig mee.

Wat maakt deze kinderserie zo bijzonder leuk?


 + ♥ Allereerst de leuke hoofdpersoontjes Casper en Emma. Beste vriendjes voor altijd! Dat spat ook
echt van het scherm!

+ ♥ De thema's van de verhaaltjes sluiten helemaal aan op de belevingswereld van jonge kijkers.
De eerste keer naar school, vriendjes maken maar ook leren oversteken, fietsen, dansen en het alarmnummer. Voor de vier plussers zit er naast de vrolijkheid dus ook echt een diepere laag in. Neemt niet weg dat onze dochter van drie net zo lief mee kijkt en nu de grootste fan is : )

+ ♥ De liedjes in de serie zijn lekker vrolijk en catchy en komen steeds terug. Elke aflevering wordt afgesloten met een slaapliedje. Een mooi liedje om de dag af te sluiten en wij zingen het vaak voor het slapengaan.

+ ♥ De opbouw van de verhaaltjes en de herhaling daarvan zijn voor kinderen heel fijn.  Zo begint de serie altijd met een de knuffels die iets meemaken en eindigt de aflevering altijd met het slaapliedje. De cast draagt vrijwel elke aflevering hetzelfde wat misschien een beetje ongeloofwaardig is maar voor kinderen denk ik heel duidelijk en herkenbaar.

+ ♥ ♥ Het laatste en voor Fenna en Lina het allerbelangrijkst uit de serie, de knuffels die kunnen praten en bewegen. Laatst wilde Lina niet gelijk gaan slapen waarop ik zei: Casper en Emma gaan wel gelijk slapen na het slaapliedje? Waarop Lina zei: Ja maar zij hebben pratende knuffels!. Ik moet toegeven dat Welpje en Mevrouw Konijn een grappig stel zijn in de serie.

- ♥ minpunten zijn er eigenlijk niet of misschien de nasynchronisatie maar daar kijk je snel doorheen en kinderen zal het misschien niet eens opvallen.

Ik vergaap mezelf aan de setting van de serie en met name de bijzonder grote, mooie en kleurrijke huizen geheel ingericht in Scandinavische stijl. Een stijl die ik ook echt super leuk vindt zoals lieve pastelkleuren op de muren, gecombineerd met printjes en natuurlijk veel hout.

Een groot gedeelte van de serie speelt zich af op school. Nu zullen niet alle kleuterscholen in Scandinavië er zo uit zien en het interieur is zeker niet het belangrijkste voor een school maar hier wordt je toch heel gelukkig van. Wanneer je het grote hek opent kom je in een ruime groene speeltuin die gezellig oogt door veel gras en houten speeltoestellen. De binnenkant heeft weliswaar een hoog Ikea gehalte maar  de combinatie van pastelkleuren en licht houten meubeltjes maken je gelijk blij...zucht ...wat leuk!Deze serie is eerder uitgezonden op KRO kindertijd en nu dus te zien op Netflix en te koop op dvd.
De dvd kocht ik vorig jaar voor in de auto onderweg naar Zuid Frankrijk.
Niet wetende dat de serie bijna non stop aan zou staan, op de heen én terugreis. Met als resultaat dat ik de twaalf afleveringen zo vaak gehoord heb dat ik ze in het geheel kan meepraten.

Naast de tv serie zijn er ook drie films ( Beste vriendjes , Op wintersport ) in Nederland uitgekomen waarvan Casper en Emma op Safari nu in bioscopen draait.  Uiteraard hebben wij deze ook toegevoegd aan de collectie en mocht je de serie of film nog niet gezien hebben dan kun je het beste eerst de film Beste Vriendjes kijken waar je kunt zien waar Casper en Emma elkaar ontmoeten en dan de kinderserie.

Beste Vriendjes is absoluut de lievelings van de twee uitgebrachte films hier in huis om dezelfde redenen die ik eerder noemde. In de film is gebruik gemaakt van wat animatie zoals tekeningen die tot leven komen, wat de film nog meer tot leven brengt.

Tip ♥ Dit is dé perfecte film voor een 4 jarige die voor het eerst naar school gaat.

De serie en films zijn op dvd te koop bij o.a bol.com vanaf EUR 7.99

Bekijk de trailer en  ben benieuwd of jullie kids ook zo enthousiast zijn?Liefs ♥,

Nuria

Bron foto's: officiële trailer

1 opmerking

  1. Ik ben het helemaal met u eens. Mijn dochtertje van 2 jaar is ook helemaal weg van de serie. Ze wil het elke dag zien. Wij kijken de serie op netflix. Het valt mij op dat de spelers in de serie altijd een lach op hun gezicht hebben. Echt een vrolijke kinderserie.

    BeantwoordenVerwijderen

Back to Top