Herfst tip: 5 x leuke speelbossen


Bijna vakantie! Heerlijk vrij en tijd voor leuke dingen of juist even niks. Het herfstige weer is perfect om lekker naar het bos te gaan. Je kunt er naast wandelen natuurlijk nog veel meer doen. Zet een speurtocht uit of ga op zoek naar de mooiste herfstschatten. Daar kan je daarna weer de mooiste do-it-yourself knutsels van maken. Ik tip toffe speelbossen, een kabouterpad, een koninklijk en klimbos:


Speelbos Robin Hood

Een toffe speeltuin in het Haagse bos met een stoere hangbrug en kabelbaan en valt dus genoeg te spelen, klimmen en klauteren temidden van een mooi bos. Ingang van het bos aan de Bezuidenhoutseweg en Boslaan in Den Haag, meer informatie hier.

De Horsten

Koninklijke landgoederen de Horsten te Wassenaar is een prachtig bos waar kids lekker kunnen struinen, de Seringerberg beklimmen om daarna lekker uit te rusten met een lekker theetje en taartje in het Theepaviljoen.

Bentwoud kabouterpad

Tussen Zoetermeer en Boskoop ligt het Bentwoud, een vrij nieuw maar groot bos met vaak leuke activiteiten voor jong en oud. Zo beginnen zaterdag 14 oktober de kabouterweken waar je met je eigen kabouters tijdens een speurtocht op zoek gaat naar kaboutersporen. Kids krijgen een puntmuts en rode wangetjes en een knapzak mee. 3 - 7 jaar. Kabouterpad, aanvangtijd 09.00 eindtijd 12.30, duur 45 minuten. 

Abel klimbos Rhoon

Voor de echte klauteraars, minimaal 8 jaar en 1.30 is Klimbos Abel in Rhoon de place to be. Voor Euro 15.00 kun je twee uur klimmen en tokkelen. Een tof uitje voor in de herfstvakantie, individueel of in groepsverband. Ook te combineren met een leuk arrangement.

Monkeybos

Een geweldig leuk speelbos in Wassenaar vlakbij Meijendel, waar kids boshutten kunnen bouwen, in bomen kunnen klimmen en zich heerlijk kunnen vermaken. Monkeybos is samen met de kinderen van Monterssori school Wassenaar ontwikkeld waar de kids de natuur echt kunnen beleven.

Lekker er op uit, kaplaarzen aan en gaan!

Fijne vakantie,

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top