4 x tips voor een goede nachtrust voor je kindEen goede nachtrust. Niets fijner dan een goede nacht slaap, voor jou én je kind(eren). De dag valt of staat met een gebroken nacht of voldoende slaap.

Wat is belangrijk bij het naar bed brengen van kinderen? Wat kan je daar bij helpen ? Hoe sluit je de dag goed af en hoe vallen kinderen ontspannen in slaap? Op deze vragen geef ik je antwoord in dit blog, dé vier tips voor een goede nachtrust voor je kinderen

Tip 1. Nog een kusje en dan naar bed

De absolute belangrijkste tip is een slaap of bedritueel. Wanneer je zorgt dat het naar bed gaan elke avond op dezelfde manier verloopt door middel van dezelfde handelingen. Tandenpoetsen, boekje lezen en liedje zingen bijvoorbeeld ontstaat er een bedritueel dat je kindje herkent. Dit betekent dat zij of hij weet dat het daarna bedtijd is. Het gaat er dus niet om wat je precies doet maar de volgorde waarin. Het boek Nog een kusje en dan naar bed kan je daar bij helpen. In dit interactieve boek verzorg je samen met je kind het slaapritueel van vier knuffels. Je maakt met dit boek je eigen slaapritueel.

Tip 2. Slaapkusjes van Djeco

Voor het slapen gaan is het natuurlijk fijn en belangrijk om een boekje (voor) te lezen. Een leuk alternatief is het slaapkusjes kaartspel van Djeco dat Lina (4) kreeg voor haar derde verjaardag 
( cadeautip ). Een kaartspel dat je samen kunt spelen voor het slapengaan. Het spel zorgt voor een liedje, heel veel kusjes en knuffels en lekker lachen en uiteindelijk lekker slapen. Het doel van het spel is de kaarten: kussen, laken en knuffel verzamelen zodat de jongen en meisje in het kaartendoosje kunnen slapen. De kaarten worden één voor één omgedraaid en geven aan hoeveel kusjes, liedjes en knuffels er geven worden. Na veel kusjes, liedjes, knuffels en gegiechel is het spel uit en is het bedtijd. Spelduur: ongeveer 10 minuten, 32 kaarten, 2 spelers, 3 - 6 jaar. Ook leuk voor broertjes en zusjes om samen te spelen. Dit spel is hier nog steeds favoriet.  


Tip 3. Slaapklets

Het is de perfecte manier om de dag af te sluiten en lekker te gaan slapen; Slaapklets, een geweldig product van gezinnig.nl .Een kletsboek om gezellig en rustig de dag nog even door te nemen. Een moment van quality time met je kind voor het slapengaan. Dit dag en nachtboek heeft vaste vragen als: Wat was leuk en stom? Heb je zin in morgen? En ontspannen opdrachtjes. Het is voor ouder en kind echt een fijn boek met als einddoel even een één op één kletsmomentje samen en daarna lekker slapen. Klik hier voor een overzicht van de verschillende varianten. Euro 14.95Tip 4. Ontspannen in slaap vallen

Volgens de Zweedse taalwetenschapper en auteur van het boek 'Het Konijn dat in slaap wil vallen' is dit letterlijk het meest slaapverwekkende boek. Het zorgt er voor dat kinderen ontspannen in slaap kunnen vallen. Het boek vertelt het verhaal van het konijn Roger en zijn zoektocht naar de beste manier om in slaap te vallen. Roger krijgt hulp van de dieren en de voorlezer. Het boek geeft de voorlezer namelijk wat simpele voorleesinstructies zoals: dikgedrukt = met nadruk uitspreken, schuingedrukt = langzaam uitspreken, wat gegaap tussendoor en het uitspreken van de naam van het kind. Door middel van deze ontspanningstechnieken zorgt de Zweedse methode voor een goede nachtrust. Volgens de positieve reacties op het boek vallen zelfs de grootste radbrakers ontspannen en diep in slaap na 10 minuten. Slaap zacht.
Het Konijn dat in slaap wil vallen, 3 t/m 6 jaar Euro 7.50


Met deze tips hoop ik dat kids wat gemakkelijker gaan slapen en het naar bed toegaan een klein "slaapfeestje" wordt. Welterusten.

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top