Traktatie tip : Hamburgertjes


Groots uitpakken, helemaal gezond, lekker zoet, met een kadootje, trakteren op de basisschool kun je op heel veel verschillende manieren doen. Afhankelijk van eventuele regels vanuit school en je budget is het elke keer weer even op zoek naar iets origineels. Voor Fenna haar zevende verjaardag maakte ik hamburgertjes en zelfs de ketchup ontbrak niet. Het was een succes!

Wat heb je nodig:Je kunt deze hamburgertjes maken met een basis van eierkoek en ontbijtkoek of cupcakes en chocoladekoek. Ik koos de semi "gezonde" variant. Ik haalde het volgende in huis:

* eierkoeken ( brabantse)
* ontbijtkoek
* fondant geel en rood ( of marsepein )
* zure matjes groen
* decoratiestift rood Dr. Oetker
* cocktail prikkers

Met een uitsteker haalde ik rondjes uit de eierkoek ( er gaan drie rondjes uit één eierkoek), dit zijn de onder en bovenkant van de hamburger en een rondje steek ik uit de ontbijtkoek, dit is de hamburger. Het gele en rode fondant rolde ik uit en sneed rechthoeken van het gele fondant, dit is de kaas en een vlindervormpje haalde een tomaat vorm uit het rode fondant. De zure matjes ( = sla ) nog in kleine stukjes snijden en stapelen maar. De prikker houd het hamburgertjes bij elkaar. De rode decoratiestift is de ketchup.

Het vergt wat uitsteek en snijwerk maar is makkelijk de avond van te voren te maken. Ik bewaarde de hamburgertjes luchtdicht zo bleven ze vers tot de volgende ochtend.

En dit is het resultaat!De kids waren verrast en hebben gesmuld. Het was een dikke hit!

Wat vinden jullie van deze traktatie?

Liefs,

Nuria ♥


Geen opmerkingen

Back to Top