Mijn tips voor een relaxte autovakantie met kidsEen autovakantie met kids, dat kan een uitdaging zijn. Het is een lange zit wat kan uitdraaien op veel stress en gekibbel op de achterbank. Met een goede voorbereiding en genoeg vermaak kun je dit voorkomen. Deze zomer gaan we voor de vierde keer met de auto met onze twee dochters van vier en zes. Ik deel ik graag mijn ervaringen en tips;


Goede voorbereiding

Ervoor zorgen dat je de belangrijkste dingen voor handen hebt kan zoveel stress schelen. Het is prettig om genoeg (been) ruimte te hebben in de auto. Een overvolle handtas is vaak onnodig. Een tas voor jullie en de kids met het hoognodige is voldoende. Voor de kinderen is het handig een of twee reserve setjes kleding mee te nemen. Zo werd onze jongste ineens wagenziek vorig jaar en was één kleding setje niet genoeg. Een handdoek is ook handig om in een kinderstoel te leggen dat voorkomt een hoop schoonmaken. Voor de eventuele overnachtingen is een apart ingepakte tas ideaal.

Een auto organizer is handig om spullen op te bergen. Zo hebben de kids alles bij de hand, van water tot knuffel en zelfs een tablet pas in deze autostoel organizer.


Vermaak

In deze tijd zijn dvd spelers of tablets voor onderweg niet meer weg te denken. Het is voor de kids een heerlijke afleiding om een leuke film te kijken en zo gaan er met gemak weer een paar uurtjes voorbij. De dvd speler kun je ook op de vakantie bestemming gebruiken. 

Lezen in de auto zorgt vaak voor misselijkheid. Een luisterboek is dan de perfecte oplossing. Zo is er lekker rust in de auto en luister je met z'n allen naar een spannend verhaal. De Gorgels voorgelezen door schrijver en cabaretier Jochem Meijer of het fantasierijke Wiplala bijvoorbeeld.

Spelletjes

Naast een filmje kijken zijn spelletjes ook een heerlijk tijdverdrijf. Veel spellen hebben een reiseditie en zijn perfect om op de achterbank te spelen. Rara wat ben ik?, vier op een rij of wie is het?
Ook autobingo is een perfecte doe spel. De autobingo kaarten van Papiergoed onderbreken een saaie autoreis door goed op te letten of je iets ziet wat op de bingokaart staat. De kaart koop je oa. hier voor Euro 1,50 en zijn dubbelzijdig. Perfect voor de heen en terugreis. Naast de auto bingo ga ik ook de vakantie bingo bestellen van Frankrijk en Spanje. ( Ook verkrijgbaar Nederland, Italië, Duitsland/Oostenrijk, België). Een super leuk spel voor de kids voor onderweg maar ook op een terras bijvoorbeeld.
Lunch

Hoe graag je ook wil doorrijden onderweg, met kids is het belangrijk om regelmatig te stoppen. Neem de tijd om te lunchen. Zoek een goede stopplek met restaurant of een gezellige picknicktafel uit. Met een picknickkleed heb je alleen een grasveld nodig en met een koeltas verzorg je zelf een heerlijke lunch. De kids kunnen lekker rennen en spelen. 

Vakantiekleed met waterafstotende onderkant, Euro 20,00
Lunchbox, met koelelement Euro 7.50
Koeltas, Euro 10,00

Auto ziekte

Uit eigen ervaring weet ik dat een kind ineens wagenziek kan zijn. Een lange autorit is voor een kind met wagenziekte niet prettig maar je kunt het gemakkelijk verlichten door te zorgen dat het kind vooruit kan kijken. Wij hebben onze jongste in het midden gezet en dat hielp gelijk. 

Don'ts

- Vermijd zuren en vette happen
- Drink geen frisdranken.
- Vermijd slingerwegen. 
- Zelf lezen en een bordspel spelen


Do's

- Regelmatig stoppen
- Rij zoveel mogelijk s'nachts
- Een dvd kijken of gamen
Wanneer een kind zich op één taak concentreert vergeten ze de omgeving en krijgen minder last, dit is uit onderzoek gebleken.

Gelukkig groeien kids er net zo makkelijk weer overheen.

Cadeautjes

Het is leuk om wat kleinigheidjes in te pakken en bijvoorbeeld bij elke stop of wanneer je denkt dat ze even afleiding kunnen gebruiken een cadeautje te geven. Dé tip; geef een cadeau waar ze gelijk iets mee kunnen doen. Een leuke ketting die gelijk om kan, autobingo spel, klein kleurboek met potloodjes of een coole spinner bijvoorbeeld. 


Fijne vakantie,


Liefs, 


Nuria♥


2 opmerkingen

  1. This site is protected by reCAPTCHA and the Google privacy policy and Terms of Service apply.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hvis du vurderer en spy app iphone, sørg for at den overholder lovbestemmelser og respekterer brukernes personvern. Prioriter åpenhet og etisk bruk når du overvåker noens aktiviteter.

    BeantwoordenVerwijderen

Back to Top