Mijn tips:
Plannen met kids


Van huis uit ben ik een planner en een georganiseerd typje. Op de middelbare school had ik al leerschema's voor tentamens en was ik goed in het prioriteiten stellen. Dat komt nu wel van pas. Nu Lina bijna naar de basisschool gaat betekent dit twee keer zoveel school activiteiten, afspraken en data bijhouden. Tel daar mijn werk, blog en persoonlijke afspraken bij op. Enige vorm van planning is dan echt noodzakelijk en deel ik mijn planning tips graag.

Centrale plek

Het is ideaal wanneer je een centrale plek hebt waar je belangrijke informatie bewaard. Een prikbord, memobord of in ons geval de koelkast waar naast de jaarplanning van de school ook de klassenlijsten hangen. Zo hebt je altijd alle belangrijke data ( bv. studiedagen en schoolactiviteiten ) van die maand in het oog en bij het maken van een afspraak/speeldate heb je de adressen en telefoonnummers van ouders snel bij de hand.

Planner/agenda

Een gezinsplanner/agenda of enige vorm van week of maandplanner helpt om het overzicht te houden van alle afspraken en activiteiten.  


In dit digitale tijdperk plan ik toch het liefst old school op papier. Op de eettafel ligt bij ons een clipbord met weekplanner waar we alle speeldates, kinderfeestjes, buitenschoolse activiteiten, inschrijfavonden en andere data in bijhouden.

Deze weekplanner kocht ik voor Euro 2,50 bij de Hema en is in sommige Hema winkels nog verkrijgbaar.

Gezinnig

Met de handige weekplanner van Gezinnig kun je samen met de kids in één oogopslag zien wat de week brengt. Het magnetische planbord is ideaal voor kids vanaf drie jaar en voor naar schoolgaande kids heel overzichtelijk en duidelijk. Zo geven de volle of half volle rondjes aan of het een lange of korte dag is. Het planbord word geleverd inclusief 80 magneetjes met illustraties die staan voor een activiteit (zwemles, gym, NSO, vrije dag etc) of personen (mama, papa, oppas).  Een aantal blanco magneetjes kun je zelf invullen. Zo kun je de week samen met je kind plannen en krijgen ze hierdoor meer verantwoordelijkheid en besef van tijd. De kleuren die gebruikt zijn komen overeen met de kleutermethode Schatkist. Het bord is iets groter dan A4 en is beschrijfbaar met whiteboard marker. Ik ga de planner binnenkort in gebruik nemen voor Lina die naar de basisschool gaat. 
De planner van Gezinnig is al door Testmama. Klik hier voor de video.


De site gezinnig.nl staat vol handige planners, vrolijke kletsboeken en gratis printables

Planning tips:

♥ Van uitstel komt afstel. Handel direct belangrijke dingen af, zodat je het niet kunt vergeten.
♥ Gebruik je telefoon/ timer voor reminders voor belangrijke dingen.
♥ Neem een vast tijdstip om de week te plannen.
♥ Gebruik To do lijstjes, maar wees realistisch.

Tinne + Mia heeft een mooie familie maandplanner. Shop deze hier
Bij Studio Stationary shop je deze overzichtelijke deskplanner en heel veel andere leuks.

Happy planning!

Liefs, 

Nuria ♥Geen opmerkingen

Back to Top