Must read: Mama is ook maar een mens


Mama is ook maar een mens. Deze zin hoor ik mezelf weleens denken wanneer alles even niet gaat zoals het moet. Het is de titel van een boek dat ik gister kocht en waar ik gelijk in ben begonnen met lezen. Ik kon eigenlijk niet wachten om er een blog over te schrijven. Waarom dan al schrijven over een boek dat je nog niet uit hebt gelezen? Naast het feit dat ik gek ben op dit soort boeken, waar moeders hun visie op het moederschap delen met veel knipogen en humor, is het concept van het boek duidelijk en was ik gelijk verkocht en de beroerdste niet om dit gelijk te delen.


Journalist Suus Ruis, moeder van een 9 jarige zoon en Phaedra Werkhoven, voormalig hoofdredactrice van Fabulous mama en moeder van vier kinderen in de leeftijd 19, 17, 13 en 10 zijn de twee no-nonsense moeders achter de ultieme gids voor moeders die ook nog vrouw zijn. Ze nemen geen blad voor de mond en schreven met veel liefde en recht uit het hart deze must read.

Wat kun je verwachten?

Verhalen en adviezen op het gebied van opvoeding, beauty, werk, fashion, mannen/vaders, school, health, relatie en psyche. Ze zijn, zoals ze zelf zeggen, nogal klaar met het gemuts over het moederschap en is moeilijk doen verspilde energie, die je als moeder juist nodig hebt.
Suus en Phaedra bespreken elk onderwerp met stellingen die beginnen met wat als....
Hier komen er een paar:

...wat als je kind slecht eet ?
...wat als je geen Rens Kroes bent of kent ?
...wat als je gebukt gaat onder slaploze nachten ?
...wat als je kind een wanstaltige kledingsmaak heeft ?
...wat als je kind vindt dat je teveel werkt ?
...wat als je je gebukt gaat onder zorgen ?

Dit is een kleine greep uit heel veel stellingen waar Suus en Phaedra hun ongezouten mening over geven. Die vaak nogal van elkaar verschillen en je eigenlijk de voors en tegens van bepaalde stellingen krijgt. Van een knipoog tot hilarisch en van serieuze onderwerpen tot ontroerend. De twee anti muts moeders zijn het wel eens over hun visie op het leven. Het leuke aan het moederschap is dat het bij het leven hoort.


Met twee dochters van bijna vier en zes is de puberteit nog een ver van mijn bed show maar is het interessant om eens te kijken hoe ik nu over stellingen denk als; wat als je kind een puber wordt? wat als je geen idee hebt wat je kind whatsappt of instagramt? #stopdetijd #nogevenniethoor

Een heerlijk wegleesboek met interessante stellingen die je aan het denken zet, aan het lachen maakt en waar je zeker wat van opsteekt. Een must read en een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een bevriende mama. En niet vergeten he?
Mama is ook maar een mens.

Mama is ook maar een mens, Euro 15,00 en shop je hier.

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top