4 x Traktatie tips!


Traktaties! Een twee jaarlijks terugkerend ding dat ik stiekem heel leuk vindt maar altijd tot het laatst bewaar. Lina trakteert bij de crèche en daar wordt een gezonde traktatie zeer op prijs gesteld. Op de basisschool bij voorkeur ook maar daar komen de cupcakes en snoepjes ook voorbij.

Vandaag deel ik graag mijn vier lievelings traktaties die ik de afgelopen jaren maakte, niet te moeilijk, homemade, origineel en lekker.


♥ Fruitpauw


Ik ben groot fan van klassieke traktaties zoals bijvoorbeeld de komkommer krokodil, zo leuk!
Altijd goed, gezond en je kunt ze helemaal naar je eigen smaak opmaken met fruit en groente. Dat geldt ook voor de fruitpauw en is wat fruit betreft mijn lievelings traktatie.
 Ik gebruikte voor het lijfje/gezicht een peer waar ik een gezicht op tekende. Het neusje is gemaakt van een aardbeitje en saté prikkertje. De saté prikkers vulde ik met fruit en prikte ze in het lijfje en klaar. Je kunt heel veel soorten fruit gebruiken maar ook groenten en bijvoorbeeld worst.
Je kunt de pauw makkelijk in de ochtend maken met behulp van de jarige.


Succes gegarandeerd !♥ Rupje nooitgenoeg


Dit is een echte lievelings-traktatie die ik voor Fenna maakte toen ze drie werd en afgelopen mei maakte ik de rupsjes ook voor Lina haar derde verjaardag. Hier kon ik niet omheen met een crèche groep die de rupsen heet.
Rupsje nooitgenoeg is het welbekende rupsje uit het gelijknamige prentenboek voor peuters en kleuters, die altijd honger heeft en zich door het boekje heen eet en uiteindelijk ontpopt tot vlinder.
Ook deze traktatie is makkelijk te maken, gezond en origineel.

Wat heb je nodig, saté prikkers, pitloze witte druiven ( bij voorkeur een beetje dezelfde grootte ), aardbeien ( groot ) en voor de oogjes gebruikte ik decoratie stift witte chocolade van Dr. Oetker en drukte daar chocolade parels in. Je kunt tegenwoordig ook kant en klare oogjes kopen  bij de taartenwinkel.
Ik maakte het lijfje van het rupsje in de avond samen met Lina en de oogjes maakte ik er  's ochtends op.
De uitdeelboekjes van rupsje nooitgenoeg waren een leuke toevoeging en ook het prentenboek ging mee en zo kregen de rupsen geen genoeg van rupsje nooitgenoeg.

♥ Spiegeltje spiegeltje...!


Deze traktatie maakte ik voor Fenna voor haar vijfde verjaardag.
Voor deze eerste keer trakteren op de basisschool koos ik voor een middenweg tussen gezond en snoep: Liga. Het melk biscuit die je hiervoor nodig hebt is de ovale variant. Ook gebruikte ik fondant in twee kleuren, uitsteekers ( plunger cutter), lange vingers en glazuur.
Ik gebruikte het glazuur van Dr. Oetker  en plakte de lange vinger op de achterkant van het melk biscuit. Met de plunger cutters maakte ik strikjes en bloempjes ter decoratie en plakte deze ook met het glazuur op het biscuit. Goed laten uitharden en het spiegeltje is klaar.


♥ Stroopwafel bloemen


De traktatie voor Fenna haar zesde verjaardag waren deze leuke bloemen van stroopwafels!.
Een mini stroopwafel versierde ik met een bloem van rolfondant ( twee kleuren over elkaar heen ) met zilver parel in het midden. Ook deze plakte ik vast met glazuur.
Uit een grote stroopwafel haalde ik drie hartjes waarvoor ik mijn metalen koekjes uitsteker gebruikte.
De twee vormpjes prikte ik 's avonds op de saté prikkers. In de mand pakte ik een stuk oase in met kado papier.
De volgende ochtend stak ik alle prikkers erin en ontstond er een zoet bloemenveld. Cellofaan met een strik maakte de traktatie af.
Tip♥ maak de vormpjes niet te groot anders zakken ze naar beneden of uit elkaar.
Tip ♥♥ maak een paar extra hartjes voor de zekerheid

Wat vinden jullie van de traktaties?

Liefs,

Nuria ♥

1 opmerking

  1. Hoi wat een leuke traktatie met die bloemen. Mag ik vragen waar je ze ingezet / geprikt hebt?

    BeantwoordenVerwijderen

Back to Top