Tijdschrift tip voor meisjes!


In de tijd van blogs, e-readers en digitaal lezen verslind ik nog steeds tijdschriften. Woon en - mamabladen zijn favoriet. Via mijn abonnement op de Kek Mama zag ik dat er een Donald Duck variant speciaal voor meiden is. Katrien Duck! hoe kan het ook anders. Een variant op het klassieke tijdschrift Donald Duck, die vooral vroeger en waarschijnlijk nog steeds door heel veel kids van begin tot eind wordt gelezen. Nu leek mij de Katrien Duck een super leuke motivatie voor Fenna (7 jaar ) om (meer) zelf te gaan lezen. De stripverhaaltjes nodigen uit om te lezen en de hippe tips voor meiden zijn natuurlijk hartstikke tof.Het is een perfecte afwisseling van de 'normale' leesboekjes waar pagina's vol letters en woorden niet altijd tot de verbeelding spreken. In de strips vullen verhaaltjes en tekeningen elkaar aan. De compacte verhaaltjes zijn goed te behappen en zitten vaak vol met moeilijke woorden. Het plaatje en de context zorgen dat deze lastige woorden gemakkelijk achterhaald kunnen worden. Het is dus perfect om de woordenschat te vergroten.

Stripverhalen en zeker de Donald en Katrien Duck zitten vol woordgrapjes. De woorden, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal die in strips gebruikt worden zorgen ervoor dat kids de grapjes begrijpen en dwingt ze goed te observeren.

Abonnement

De Katrien Duck is een maandblad. Dit geeft kids de tijd om lekker hun eigen tijdschrift van voor naar achter te ontdekken en uit te lezen. Shop de Katrien Duck voor Euro 3.35 los of voordelig een half jaarabonnement voor Euro 17.50 of een jaarabonnement voor Euro 32.50.
Abonneren? Klik hier.

Heel veel leesplezier!

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top