10 x anders met Kallax van Ikea


Naast de Billy is de Kallax ( voorheen EXPEDIT ) toch wel één van de populairste items van Ikea. De geliefde openvakkenkast is simpel qua design en veelzijdig in maten en mogelijkheden.

De KALLAX is de perfecte roomdivider en wordt vaak gebruikt als opbergsysteem op de kinderkamer. Zo heeft Fenna de acht vakkken kast horizontaal vol boeken en opbergdozen op haar kamer staan. Voor iedereen met een KALLAX of met een kinderkamer project in het vooruitzicht, laat je inspireren door 12 andere kindvriendelijke ideeën met de KALLAX.

1. De zithoek 

Genoeg vakken om speelgoed op te bergen en tegelijkertijd een gezellige chillplek met kussens en een matraskussen 
2. Half hoog dressoir

Een van de klassieke mogelijkheden is een half hoog dressoir, maar met de inzetdeurtjes en zeegras manden net even anders.


3. Poppenhuis

Met maskingtape, behangen, inpakpapier en andere knutsels maak je het mooiste poppenhuis. Ook leuk om samen met de kids te doen en er een projectje van te maken.

4. Boeken(huis)kast

Pimp je boekenkast met masking tape en KALLAX wordt een echte eye catcher in de kamer.


5. Open garderobekast

De KALLAX is hier letterlijk het middelpunt waar je de mooiste items kan uitstallen en eromheen bouw je de kledingkast. Simpel en stijlvol.
6. Het winkeltje

De KALLAX is ook gemakkelijk om te bouwen tot marktkraam. Super leuk als er ruimte is om een winkeltje te hebben staan. Goed voor uren speelplezier!7. Commode

Een verschoonplek met luiers en doekjes bij de hand. Je veranderd de verschoonplek makkelijk in een opbergsysteem.
8. Lego display

De basisplaten zijn in de vakken geplakt en bovenop bouw je de nieuwste bouwwerken.
9. Mobiele speelplek

Met een paar wielen en een oude deur heb je een mobiele speelplek.10. Vliegveld

Een stoer vliegveld met onderin opbergmogelijkheden. 
1 opmerking

  1. Hoi Nuria, prachtig overzicht van de mogelijkheden van de Ikea Kallax kast! Ik ben bekend in de puzzelwereld en weet dat de Kallax kast het meest gekozen wordt onder puzzelaars, zie https://www.puzzel-1000-stukjes.nl/puzzelkasten/ikea-kallax/

    BeantwoordenVerwijderen

Back to Top