6 x tips Oud & Nieuw met kidsHoewel de kerst boom nog staat, ligt Kerst 2016 alweer achter ons en is het alweer bijna Oud en Nieuw. Stond ik tien jaar geleden nog op een spetterend Oud en Nieuw feest, vier je Oud en Nieuw als ouders van jonge kinderen veel vaker thuis. Maak er net zo'n knallend Oud en Nieuw feestje van met deze 6 tips:

1. Versiering

Laat na de kerst de boom staan en vervang het kerst rood, groen en kerst accessoires door bijvoorbeeld, zwart, wit, goud of zilver en glitters en je hebt de perfecte basis voor een Oud en Nieuw feestje. Kids vinden het vaak prachtig om hier mee te helpen en knal je samen feestelijk het jaar uit. Met een paar unieke items maak je het feestje compleet;
Party poppers 6 stuks, vuurpijl zilver.
Verras je gasten met deze 'knallers' 
waar een gelukswens, 
papieren hoedje, 
plaksnor en confetti in zit.
Euro 24,95


Deze klok maak je zelf met ballonnen en tape, marker of cijfersticker.


Folieballon Klok, Hema Euro 1.50, 
online niet voorradig


Euro 6,99 online niet voorradig
Deze Happy New Year of het getal 2017 boven de feesttafel, maken het af.
Bij de Hema losse folie cijfer of letter ballons verkrijgbaar voor Euro 1,00.


De Metallic star collectie van partydeco.nl is perfect voor een gezellig diner op Oudejaarsavond.2. Wakker maken of niet

Dit vind ik best lastig. Met twee goede doorslapers heb ik ze afgelopen jaren lekker laten slapen. Ik stond stiekem wel versteld dat ze bij sommige klappen niet wakker werden. 
Wanneer je ervoor kiest om de jonge kids wakker te maken, doe dit dan een uur van tevoren. Kinderen slapen rond middernacht heel diep en dan kan je weleens met een ongezellige peuter/kleuter het nieuwe jaar in gaan. Wel of niet wakker maken is per kind verschillend en hangt ook af van hoe de avond verloopt. Maak goede afspraken van tevoren. Ik laat het zelf ook afhangen van 31 december maar kijk er naar uit om samen met de kids te proosten op het nieuwe jaar !

3. Vuurwerk

Sla voldoende sterretjes in, die doen het altijd goed, ook in desserts. En heb je vuurwerk gekocht? Laat de kinderen eventueel vroeg in de avond van een vuurwerkshowtje genieten. Natuurlijk op veilige afstand en met veiligsheidsbril. 

4. Spelletjes 

Voor de kinderen die wakker blijven is dit een spannende maar ook lange avond. Zorg voor voldoende afleiding; een spelletjes avond, iets samen knutselen, film kijken.

Gezinnig heeft speciaal voor Oud en Nieuw een Klets! variant gemaakt en je kunt hem gratis downloaden op de site van gezinnig. Ga voor meer praktische gezinsproducten naar gezinnig.nl.

5. Hapjes en drankjes

Na alle kerstdiners en borrels kun je met Oud en Nieuw ook flink uitpakken. Maak samen met de kids wat hapjes overdag. Een mooi versierde tafel met de hapjes, de oliebollen, appelflappen en (kinder) champagne staat extra feestelijk.6.Confetti

Als het idee van confetti in je huis je niet afschrikt is het dé perfecte gangmaker van elke feestje. Kinderen vinden dit ook geweldig en nu confettiknallers overal verkrijgbaar zijn is dit een must have op een oud en nieuw feestje. Pak extra uit en haal verschillende soorten confetti in huis. Zet de confetti's op een centraal punt neer en je hebt een confetti bar. Laat de kids hun eigen confetti kiezen en om twaalf uur de lucht in gooien. Gelukkig nieuw jaar!


Add a little confetti to December, by partydeco.nl


Feestelijk, knallend en gezellig met de kids erbij of op bed het jaar uit. 
Fijne jaarwisseling alvast.

Foto credits, Partydeco, Hema, Gezinnig

Liefs,

Nuria ♥

Geen opmerkingen

Back to Top